Exploring screens
Niets Is Wat Het lijkt
In het eerste blok van de Exploring modules gingen we aan de slag met verschillende schermen en projectoren. Hiervoor heb ik samen met mijn klas genoten Bas, Anne en Yi-Chun een installatie gemaakt waarbij je op het eerste oog alleen zwart-wit portretfoto’s ziet van onder meer jongeren, deze foto’s worden geprojecteerd op een monitor waar de polariserende laag van af is gehaald. In de ruimte waar deze installatie staat zijn briefjes van 50 euro te vinden die je kan gebruiken om erachter te komen wat het verhaal is achter de portretfoto’s.
Wanneer je het briefje van 50 euro voor je ogen houdt en richt naar de monitor dan verschijnt er bij ieder portret een quote over de schulden van deze persoon, Ook ontstaat er een balkje voor de ogen met het bedrag van de schulden die zij hebben opgelopen.
Hiermee proberen we duidelijk te maken dat niets is wat het lijkt, schulden en geldproblemen zijn dichterbij dan je denkt en er is niet veel voor nodig om hierin terecht te komen. Geef je geld bewust uit en vergeet niet Geld lenen kost Geld.
Mixed Reality
AudioMaze
Nu de zoveelste corona lockdown er aan zit te komen zitten wij jongeren met de handen in het haar. Weer worden onze leuke feestjes bruut afgepakt. Maar om de club ervaring een beetje in huis te halen hebben wij bedacht om een app te maken waarmee je precies dat kan bereiken.
Om hier nog wat extra uitdaging in te stoppen hebben wij hier een spel element aan toegevoegd. We willen namelijk testen hoe goed het gehoor nog is onder de jongeren! Hierbij krijg je de opdracht om op een bierviltje de plattegrond van de kroeg in kaart te brengen. In een kroeg overheerst natuurlijk de muziek en is het verder een chaos van zingende, schreeuwende, kotsende en stampende mensen afgewisseld met alle andere geluiden die je in de kroeg terug kunt vinden.
Hiermee blijf je goed je gehoor trainen op geluiden die je naar een bar kunnen brengen, en kun je ook nog eens supersnel je droge keel weer smeren met een overheerlijk drankje.
Creatieve Technologie
The Sky is The Limit
Je komt binnen in een donkere ruimte. In het midden van de kamer hangt een schommel die eruit ziet als wolk. Je wordt uitgenodigd om op de wolk te gaan zitten. Als je voor je kijkt ben je in de lucht omringd met wolken. Zodra je begint te schommelen begint de projectie te spelen. Hoe harder je schommelt hoe sneller je door de wolken vliegt. Het idee hierachter is dat hoe meer energie je geeft in het leven hoe meer je ervoor terug krijgt.Â
Wij willen met ons project de positieve kant benaderen van het leven. Haal er zoveel mogelijk uit als dat kan. Genieten, vrij zijn en een zorgeloos leven zijn onze keywords. Eigenlijk zoals je vroeger als kind ervaarde. Dat gevoel van een kind zijn willen we weer laten voelen tijdens het schommelen. Het zorgeloze en vrije gevoel ontstaat door het vliegen door de lucht.
Onschuldig
September 2020
Een op de vijf jongeren kampt met flinke geldproblemen of zelfs schulden. Op het moment dat je 18 wordt en gaat studeren, wordt er van jou verwacht dat jij in je eentje de hele wereld aan kunt. Maar wat komt er nou allemaal bij kijken als je 18 wordt? Welke kosten moet je maken waar je eerder misschien nog wel nooit van gehoord hebt? En welke financiële verantwoordelijkheden krijg jij er eigenlijk ineens allemaal bij?
Om jongeren bewust van te maken van hun financiële verantwoordelijkheden, en de gevolgen die deze met zich mee kunnen brengen heb ik deze campagne opgezet.
Onschuldig is een fotoreportage van jonge mensen en hun persoonlijke verhaal over hun schulden. Hoe zijn zij in de schulden gekomen, is het ook daadwerkelijk hun eigen schuld en hoe had hun omgeving schulden kunnen voorkomen? De reportage wordt op HBO- en MBO-instellingen uitgevoerd, want dat zijn natuurlijk de plekken waar de meeste jongeren die net 18 zijn zich bevinden.
Iedere foto wordt zwart-wit op A1 formaat afgedrukt, met een quote uit het verhaal van deze jongeren, om de studenten nieuwsgierig te maken.Op iedere poster komt een QR-code te staan, waarmee je bij het scannen makkelijk doorgestuurd wordt naar de website van Onschuldig. Hier kun je alle verhalen van de jongeren met schulden lezen. Ook kunnen studenten op deze website tips en tricks vinden over het voorkomen van schulden en het goed regelen van hun eigen geldzaken.
Met onschuldig willen wij jongeren niet alleen bewust maken van de gevaren en gevolgen van het niet betalen van rekeningen, het afsluiten van abonnementen en het kopen van spullen zonder geld, maar willen wij het ook bespreekbaar maken door het op plekken te hangen waar veel jongeren zich tegelijkertijd bevinden. Praten over geldzaken moet volgens de jongeren met schulden namelijk een veel normalere zaak worden.
​
Unlabeled
December 2020
Agender, bifobie, gay, in dubio, panseksueel, transgender of ‘gewoon’ hetero. Het kan tegenwoordig allemaal en het mag in Nederland ook allemaal. Toch hebben een heleboel mensen geen flauw benul wat al deze ‘labels’ of eigenlijk seksualiteiten nou precies betekenen. Veel mensen spreken nog steeds over homoseksueel, biseksueel of gewoon hetero, maar is hetero eigenlijk nog wel gewoon? Stuk voor stuk zijn het labels. labels die er niet toe doen, want je bent wie je bent, ongeacht je seksuele geaardheid!
Wij vinden bij STAD Gooi dat je gewoon lekker moet kunnen zijn wie jij voelt dat je bent, we don’t need a label. En we vinden ook dat de rest van onze samenleving deze manier van denken meer moet omarmen. We hebben immers de luxe om in een vrij land te leven, dus laten we daar dan ook gebruik van maken. Om meer aandacht te genereren rondom deze mooie regenboog samenleving hebben wij de kledinglijn Unlabeled opgezet.
Unlabeled
Unlabeled is een uniseks kledinglijn bestaande uit T-shirts, hoodies en tassen die door iedereen gedragen kunnen worden. Op de artikelen staat een grote opdruk met alle labels van verschillende seksualiteiten. De boodschap achter onze kledinglijn is vooral dat het er niet toe doet wie of wat je bent en welk label er op je wordt geplakt, maar dat we vrij zijn om te zijn wie we willen zijn. Deze gedachte willen wij jongeren door middel van onze kledinglijn te drage meer naar buiten laten brengen.
Onze producten zijn te bestellen via ons Instagram Kanaal @Unlabeled. De volledige opbrengst doneren wij aan een van de door onze volgers en kopers uitgekozen LGBTQ+ doelen.